Activitat Club Lector "Quan deixàvem de ser infants"

Llibre: Quan deixàvem de ser infants

Autora: Gemma Pasqual

Editorial: Barcanova


Activitat Voluntariat pel Valencià

Club Lector: Quan deixàvem de ser infants, Vicent Andrés Estellés des del fons de la memòria.

Lloc: Ca Revolta (Carrer de Santa Teresa, 10), a les 19.30h.

 

L'activitat consisteix en una tertúlia entre aprenents, voluntaris i l'autora per comentar el llibre i fer qualsevol consulta sobre l'obra, aprofitant que enguany es celebra l'any Estellés.

L'acte tindrà lloc el dimecres 8 de maig a les 19.30h a Ca Revolta. Els objectius són diversos: propiciar un espai de trobada de les parelles lingüístiques per tal que pugueu compartir experiències, aprendre el valencià d'una manera lúdica, conèixer la literatura autòctona, etc.

 

Sinopsi: Una mirada a la infantesa viscuda amb el poeta valencià més notable del segle XX: Vicent Andrés Estellés (1924-1993).

Un llibre intimista narrat amb sensibilitat i lirisme.

Miquel Pons, protagonista de la novel·la, s’assabenta de la mort del poeta des de París, on treballa com a actor. La notícia de la desaparició de l’amic, tot i que esperada, no deixa de ser dolorosa. De mica en mica, els records més íntims i amagats li retornen a la ment, nítids com el primer dia, i evoca els anys d’infantesa.

En Miquel, un actor de teatre ja vell i cansat, reconeix que un dia se’n va anar del poble sense mirar enrere, només endavant, cercant una vida millor, un món amb esperança i no vençut per una guerra cruel que li havia de marcar l’existència. Comença el relat de la seva història, una història oculta en la memòria, que mai no havia explicat a ningú. Havia arribat l’hora de les confessions, d’obrir el cor al seu amic i alhora parella sentimental, l’Enrico.

La seua mirada als records viscuts amb el jove Estellés parteix de la poesia d’aquest per emmarcar fets de joventut al poble on vivien, Burjassot, durant una època de trasbals: la guerra civil. Tot i que és una obra de ficció, els fets teòricament viscuts per l’Estellés infant i adolescent estan basats en les pròpies autobiografies del poeta.

 

Gemma Pasqual (autobiografia): vaig nàixer a Almoines (la Safor) l’any 1967. A catorze anys em vaig traslladar a viure a València, on vaig cursar els estudis de tècnic superior en administració d’empreses a l’Escola d’Artesans. Tot i que m’estimava més ser periodista, finalment em vaig decidir pel món de la programació, i així és com em vaig fer analista de sistemes a l’empresa IBM. N’estava una mica farta, de passar els dies davant la pantalla fent programaris i comptabilitat, és per això que vaig decidir donar un nou ús al meu ordinador, el vaig utilitzar per inventar-me històries. Històries fetes especialment per als joves, que són la gent que m’agrada més. A banda de tot això, em guanyo la vida fent traduccions i correccions, i quan tinc una estoneta escric articles, vaig a les escoles i als instituts per promocionar la lectura en català, faig conferències, i assisteixo a les reunions de la Fundació Reeixida, de la qual sóc patrona, o de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, en què sóc vocal pel País Valencià.

 

Cal que confirmeu l'assistència a l'activitat al correu info@voluntariatpelvalencia.org o el telèfon 96 340 70 60. També cal que us prepareu dues o tres preguntes per a l'autor i així dinamitzar l'activitat. Podeu contactar abans amb nosaltres i consultar-nos qualsevol cosa.

Escribir comentario

Comentarios: 0

CONTACTO AFA

afavivers@gmail.com

 

CONTATO CEIP

Calle Jaca s/n 46010 Valencia

Telefono: 962566790

email: 46013505@edu.gva.es

Fax: 962566791

https://portal.edu.gva.es/ceipvivers