Descobrint el meu barri

Des d’ací volem agrair a Enrique Casamayor -soci nostre i membre de l’associació cultural Remember València-, la seua participació en la setmana cultural del col·legi amb “Descobrint el meu barri”, un taller que va permetre l’alumnat conéixer grans personatges vinculats, d’una manera o una altra, amb el nostre entorn més immediat: des d’Isabel de Villena i Jaume Roig, a Blasco Ibáñez, els germans Benlliure, Federica Montseny o Max Aub.

 

Els pares i mares van poder veure la mateixa presentació el 4 de maig i, a més, escoltar a Francesc J. Hernández, Tono Giménez y Tomás Gorria, membres també de Remember València, entitat dedicada a la memòria i la conservació del patrimoni de la ciutat.

 

El professor del Departament de Sociologia de la Universitat de València, Francesc J. Hernández, va arrodonir “Descobrint el meu barri” amb una valoració sobre el llegat de José Luis Villar Palasí com a ministre d’educació del franquisme. També va animar els assistents a passejar i resseguir camins i va fer una recomanació, la lectura de l’obra Diàlegs de l’humanista valencià Joan Lluís Vives.

 

Els autors del llibre València al detall, el fotògraf Tono Giménez i Tomás Gorria (seua és la coordinació editorial i el disseny) van contar part de la història de diferents espais de la ciutat, com ara el cinema Metropol, amenaçat d’enderrocament.

 

Per finalitzar, es van mostrar una sèrie de fotografies de principis i mitjans del segle XX contraposades a unes altres de més actuals dels mateixos indrets, que van posar de manifest el canvis experimentats i el patrimoni que s’ha perdut entremig.

Descobrint el meu barri CAS
Charla de Remember CAS.pdf
Documento Adobe Acrobat 22.2 KB

El próximo viernes 4 de mayo a las 16,45, organizada por el AMPA, en el salón de actos, Enrique Casamayor realizará una charla-taller para las familias, titulada:

 

“DESCOBRINT EL MEU BARRI”

 

Seguidamente hablará de la Asociación Cultural “Remember Valencia” sobre historia y conservación del patrimonio de Valencia.

 

(El AMPA proporcionará canguraje para los socios)

CONTACTO AFA

afavivers@gmail.com

 

CONTATO CEIP

Calle Jaca s/n 46010 Valencia

Telefono: 962566790

email: 46013505@edu.gva.es

Fax: 962566791

https://portal.edu.gva.es/ceipvivers